Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست معرفی مستند «شبی که طوفان شده» مشتمل بر روایت نقش شهید سلیمانی و لشگر ۴۱ ثارالله در عملیات والفجر ۸ روز دوشنبه هجدهم بهمن ماه در محل بنیاد «مکتب حاج قاسم» برگزار شد.

امیر عسگری کارگردان مستند «شبی که طوفان شد» در ابتدای این نشست رسانه‌ای ضمن ارائه تاریخچه‌ای از حضور حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت لشگر ۴۱ ثارالله و رزمندگان استان کرمان در عملیات‌های دفاع مقدس بیان کرد: مستند «شبی که طوفان شد» بخشی از مصاحبه‌های آرشیوی است که بنده در زمان حیات حاج قاسم با این شهید بزرگوار مصاحبه کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از مصاحبه‌ها طی سفری در سال ۸۷ صورت گرفت که شهید سلیمانی و چند فرمانده دفاع مقدس کنار هم جمع می‌شوند و به مناطق عملیاتی دفاع مقدس سفر می‌کنند. در این سفر حاج قاسم توضیحاتی را درباره عملیات والفجر می‌دهد که می‌تواند دربرگیرنده جذابیت‌هایی باشید.

وی با اشاره به سخت‌گیری‌هایی که حاج قاسم برای تدوین فیلم مستند «شبی که طوفان شد» داشت، توضیح داد: حاج قاسم می‌گفت اگر می‌سازید باید نقش لشگر ثارالله را پررنگ کنید و از ساخت مستند درباره من به شدت پرهیز کنید. این شهید بزرگوار بسیار سخت‌گیر بود و به‌راحتی نمی‌پذیرفتند که بتوانیم با حاج قاسم مصاحبه کنیم. حتی بعد از اینکه مصاحبه با هزاران زحمت و به واسطه مادر ایشان صورت گرفت، شهید سلیمانی گفت که از این مصاحبه به هیچ وجه استفاده نکنید تا زمانی دیگر.

عسگری با قدردانی از پوریا نجفی تدوینگر و نویسنده این مستند بیان کرد: خوشبختانه با آشنایی قبلی که آقای نجفی از سردار سلیمانی داشت کار به سمتی رفت که وی با تمام وجود برای این مستند کار کرد و من بسیار خوشحالم که در کنار این هنرمند خوش ذوق حضور داشتم. در این مستند شهید شاخص ما شهید احمد امینی است که در فیلم حاج قاسم هم به این شهید بزرگوار اشاراتی می‌کند؛ فرمانده گردان غواصان که حاج قاسم او را علمدار لشگر ثارالله توصیف می‌کند. در کنار این شهید، شهید طلبه‌ای دیگری هم به نام شهید یزدانی محور این فیلم است که به اعتقاد ما یکی از عناصر کلیدی عملیات والفجر هشت بود که اگر شناسایی او در این عملیات نبود به قول حاج قاسم شرایط دیگری رقم می‌خورد.

وی تصریح کرد: اینکه بخواهیم در این فیلم مستند صرفاً حضور حاج قاسم را در این عملیات نشان دهیم، نبوده است. به هر حال لشگر ثارالله یکی از لشگرهایی بود که در ایام دفاع مقدس خط‌شکنی کردند. ما دنبال این موضوع بودیم که حاج قاسم روی ماجرای شناسایی بسیار تاکید داشت. کما اینکه وقتی بچه‌های غواص از آب بیرون می‌آمدند از آنها شناسایی می‌خواست. حاج قاسم می‌آمد و با یک عنصر گردان ارتباط برقرار می‌کرد و صدای بی سیم‌ها گواه این است که او حتی با فرمانده گروهان صحبت می‌کرد و به آنها روحیه می‌داد. و ای کاش می‌شد که این مستند را چند قسمت کرد چون ما فقط توانستیم شب عملیات را به تصویر بکشیم که تقریباً روایتگر حضور یک گردان در عملیات والفجر هشت بود.

عسگری ادامه داد: در شب‌های دیگر که رزمندگان به شناسایی می‌رفتند، آب راکد و ساکت بود، ولی شب عملیات رودخانه طوفانی شد و این طوفانی شدن باعث کمک به بچه‌ها شد که موجب شد که عزیزان رزمنده را دقیقاً به سمت دشمن هدایت کرد که بتوانند عملیات را انجام دهند. به هر ترتیب در این مستند تلاش شده تا ضمن ارائه مستنداتی از حضور حاج قاسم در عملیات والفجر هشت به تلاش بسیاری از رزمندگان و فرماندهان این عملیات با پژوهش آقای عباس میرزایی نیز اشاراتی کنیم. این مستند در سالگرد عملیات والفجر هشت از رسانه ملی پخش می‌شود. البته هنوز از زمان و شبکه‌ای که قرار است پخش شود، اطلاعی ندارم. البته امیدوارم پخش این مستند زمانی باشد که بتواند در شکل گسترده‌تری پیش روی مخاطبان قرار گیرد.

پوریا نجفی نویسنده و تدوینگر مستند «شبی که طوفان شد» هم در این نشست خبری گفت: از آن روزی که آقای عسگری متن دویست صفحه‌ای پژوهش را به من دادند، متوجه شدم که قصه این پژوهش برایم جالب است. به همین جهت کار من را گرفت و بعد از اینکه در کرمان حضور داشتم به گروه ساخت این پروژه ملحق شدم. البته کار در جایی گره می‌خورد. من هم در این مواقع به آقای عسگری گفتم من را به مزار حاج قاسم ببر و وقتی این کار صورت گرفت همه گره‌ها باز می‌شد. ضمن اینکه بنده بخشی از متن را در زمانی نوشتم که دایی‌ام فوت شده بود و بسیار متاثر از این ماجرا بودم اما وقتی دوباره به مزار حاج قاسم رفتم بازهم گره از کارم گشوده شد و دوباره حاج قاسم ما را کمک کرد.

کد خبر 5418769 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: سینمای مستند فیلم مستند عملیات والفجر 8 قاسم سلیمانی نشست خبری بنیاد مکتب حاج قاسم سلیمانی چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره تئاتر فجر تئاتر ایران حسین مسافر آستانه برج میلاد فیلم دسته دختران فیلم موقعیت مهدی جشنواره فیلم فجر هادی حجازی فر موسیقی ایرانی هنرمندان تئاتر سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر عملیات والفجر هشت دفاع مقدس حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ما ملت امام حسینیم» از حاج علی تا حاج قاسم

راه و رسم ملت امام حسین سال‌های سال است که یکی است؛ این مسیر از روزهای خرداد ۱۳۴۲ آغاز شد و تا امروز نیز چراغ راه این مسیر پر پیچ و خم است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسیاری از ما جمله طلایی «ما ملت امام حسینیم» حاج قاسم را شنیده‌ایم اما ریشه این حرف به سال‌های قبل یعنی میدان مبارزه دفاع مقدس باز می‌گردد، آنجایی که شهید حاج علی زاهدی نیز بر این جملات تاکید داشته و می‌گوید «ما ملت امام‌حسینیم»

کد خبر 750263

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • ترسوها و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن/ فنی و فرهنگ؛ تعطیل!
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • تشییع پیکر مطهر ٢ شهید گمنام در کرمان و رفسنجان/وداع با فرزندان روح الله در ديار حاج قاسم
  • تعیین تکلیف شدن عملیات ساخت و ساز اردوگاه شهید چمران در سامان
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • آغاز ساخت دو زمین ورزشی در مهدیشهر
  • بیعتی دوباره با شهید راه مقاومت
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • «ما ملت امام حسینیم» از حاج علی تا حاج قاسم